Els nostres objectius


Volem aconseguir

La recuperació de la dimensió ètica i humana en les activitats econòmiques, superant l'individualisme i la competitivitat i impulsant una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l'ecologia.
 
La moneda social manté en circulació la riquesa que generem localment en lloc de dur-se els beneficis a les oficines centrals de grans cadenes i els interessos cap a grans entitats financeres. La moneda social resulta especialment valuosa per fomentar serveis amb un component de cost baix i molt valor humà; per exemple educació, art, cultura, esport, música, assessorament, disseny o serveis socials, que aporten satisfacció, bons vincles humans i poca contaminació.

Així, l’ús de moneda social es tradueix en:

- Liquidesa per les necessitats de la gent i menys dependència de la situació dels mercats financers, reforçant l’economia real -o sigui l’intercanvi de béns i serveis- i fins i tot arribar a fomentar la creació d’ocupació re-localitzant alguns serveis.

- Sostenibilitat ecològica i menys dependència de recursos externs. L’ús d’una moneda regional incentiva la racionalització de la distribució dels productes disponibles localment reduint costos de transport i conservació i l’impacte ambiental que això provoca.

- Coherència del sistema de creació de diners. Un sistema en que és molt millor especular que treballar no pot ser bó per la gent corrent. La moneda social supera aquest dilema suprimint l’interès compost i l’interès positiu dels diners.
Això vol dir que es pot arribar a fer préstecs sense interessos i com que no hi ha un gran negoci per institucions bancàries -la gestió és sense finalitat de lucre- la gent rep beneficis reals.
És una moneda que funciona per la gent corrent.

- De la competència a la cooperació. El disseny del sistema monetari actual fomenta actituds antisocials. És hora d’evolucionar i anar cap a nous models on sumem i guanyem tots.

La clau de tot és que hi ha beneficis socials i econòmics per igual per a tots els que facin circular els ECOs i també que pot arribar a ser una aportació important pel futur de tota la regió.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Amb els teus comentaris ens ajudes a millorar. Gràcies